Komponent- og/eller designvalg som vi fortryder

Komponent- og/eller designvalg som vi fortryder

Vores tidligere manglende interesse for og indsigt i boligindretning har medført en række forkerte valg. Fejlvalgene blev ført opdaget efter at have boet et stykke tid i den renoverede bolig. Valg, som vi naturligvis kan leve med, men alligevel er ærgerlige.

Aldrig mere VOLA

Fungerer dårligere end banal nutidig teknologi

Sæbedispenseren fungerer meget ringere end en billig engangs plasticdispenser.Vandstrålerne under bruseren er for spredte og ”stikker”. Bruser fra anden leverandør meget bedre.

Armaturgreb for små og brugeruvenlige.

Dårlig kundeservice.

Kritisable salgsvilkår

Virker som om Arne Jakobsen skal fastholdes for enhver pris.

Armaturerne er handikapuvenlige og umulige at tage på med sorte fingre.

For dyre.

Illustrativt eksempel: VOLA bruser på 1. sal“stikker” og kostede  8148 DKK + moms. En meget behagelig HansGrohe Raindance bruser i kælderen kostede cirka det halve. VOLA bruseren på 1. sal var så ubehagelig, at vi efterfølgende har taget ekstraomkostningen og skiftet den ud med yderligere en HansGrohe Raindance.

 

 

For ringe fald imod gulvafløb
Man skal bruge skraber for at få vandet væk

For ringe fald imod rist i de to brusekabiner og i vaskekælderen. Man får våde sokker, hvis man tømmer en spand vand i vaskekælderen.

 

Diameteren af badeværelseshåndvaskene er for lille

Man slår sig på ydersiden af armene

Man kan ikke få hovedet langt nok ned til skylning efter vådbarbering. Desværre leveret af BOFORM på trods af arkitektanbefaling på 40 cm minimumdiameter.

 

Intet fald på Corian bord mod håndvaske

Man er henvist til at have en klud ved hånden til aftørring

Irriterende detalje idet kluden skal have en krog at hænge på. En krog der ellers var tiltænkt andre formål.

 

Tunge låger på hårde hvidevarer

Det er særligt et problem på køleskab og opvaskemaskine

Køkkendesignerens anbefaling om ens hvide facader nødvendiggør ekstra forplader. Det gør dem svære at åbne, og er et reelt problem for børn og for personer med små kræfter i fingrene.

 

Køkkenskufferne er svære at åbne

Grebet er for lille

Man kan ikke bruge hele hånden. I stedet kræver det betydelige kræfter i det yderste fingerled.

 

Forkert design på vitrineskab

Skabet i anretterværelset er ikke dybt nok

Det tidligere skab var bedre konstrueret. Det nye kan ikke rumme samme mængde porcelæn og glas. Den ringe skabsdybde udnytter ikke pladsen optimalt. Og køkken/anretterværelse er i forvejen lige lille nok.

 

De små gasblus larmer

På det nye Gaggenau komfur lyder de som en svejseflamme

Det gjorde samme type små blus på vores tidligere og årtier gamle VOSS komfur ikke.

 

Stumknægte i entreen

Problemet med en garderobe i entreen er ikke løst

Det skyldes interne meningsforskelle, og i politikersprog er den ”skudt til hjørne”. Fruen i huset vil bruge et par år til at tænke sig om!
Kun én shampoohylde i brusekabinen

Giver ikke plads til forskelligt valg af shampoo

Tilføjelse af en hylde mere i hjørnet overvejes, men kan været teknisk vanskeligt.

Porcelænsopvask med ét stort rum er ikke en løsning

Forhindrer blandt andet fraskylning af madrester under opvask

Kræver også mere tid til rengøring end vores tidliger stålvask. Den kommer hurtigt til at se beskidt ud. Den har også – efter kort tid – fået en revne som følge af slagpåvirkning. Så den kan ikke tåle at man taber tunge ting ned i den. Heller ingen frasætteplads til lufttørring, hvor vi tidligere havde opvaskestativ. Fy fy i moderne designerkøkkener.

Højden er for høj på køkkenbordene

Køkkenbordet er for højt til Bente

Boform har tilbudt at rette op på “skaden” ved at tilbyde ekstra udtræks-ståskuffer forsynet med hjul og monteret nederst i køkkenbordet.

Prisen var dog så høj, at man kunne købe et helt “bjerg” af ståskamler i en trævarebutik for det samlede beløb. Så vi har sagt “Nej tak” til Boform.

 

 

 

Manglende hæve/sænke funktion af spisebord

Spisebordet var oprindelig tænkt som et kombineret køkken/spisebord

Tanken var, at det skulle have hæve/sænke funktion som et skrivebord. Det vil sige tjene som spisebord i den lave stilling og som ekstra køkkenbord i den høje stilling. Men et sådant bord med de rette dimensioner fandtes ikke. Det ville have været en fordel, når der skal laves mad til mange gæster.

Og specialfremstilling af en dansk møbelsnedker var økonomisk uspiselig. Så vi har beholdt det tidligere bord fra før renoveringen, som kun har lav stilling.

Fastnettelefon kan ikke høres i køkkenet

Det kunne vores tidligere væghængte fastnettelefon

De mange døre og begrænsningen af antal apparater, når du har IP-telefon, giver problemer med montage af en ekstra ny telefon i køkkenet.

Manglende rørskåle omkring stigrør

I starten og i slutningen af fyringssæsonen varmer stigrørene for meget

Stigrørene er varme, og man brænder fingrene på dem, hvis man tager om dem. Det skyldes kombinationen af behovet for fremføring af varmt radiatorvand til husets øverste etager og den gode vinduesisolering af de nederste etager. De varme stigrør “udkonkurrerer” effekten af radiatortermostaterne, således at rumtemperaturen bliver højere end ønskeligt.

Stigrørene bør isoleres. Men kunsten er at finde rørskåle eller tilsvarende, som dels ikke er grimme dels kan males.

 

Udsugningsventilatorer i vådrum støjer

Importøren pralede ellers med 26 dBA på hjemmesiden.

26 dBA svarer til lyden af et blad, der hvisler eller er stort set uhørligt. Konkret i Soldalen 12 er det bestemt ikke tilfældet. Fra vores fire styk “Silent 100” vådrumsventilatorer målte jeg selv – i en meters afstand i symmetriaksen – efterfølgende 48 dBA. Den sag er ikke slut endnu!