Svanemøllestranden

Badestranden

Efter næsten et årti’s diskussion, græsrodsarbejde og politisk debat kom vi i mål i 2010. Badestranden blev en succes fra Dag1. Læs om forløbet her:

Vi kan ikke få armene ned. Næst efter Nyhavn er Svanemøllestranden det byrum i København, hvor der opholder sig flest mennesker

KLIK på illustrationen til venstre og læs UrbanKBH’s omtale på Side 2.

Eller læs hele forvaltningens Bylivsregnskab fra sommeren 2012 ved at KLIKKE på illustrationen i højre hjørne. Læs specielt Side 14.

Københavns Kommune averterer kiosken i “klodsen” til leje

KLIK på annoncen i Østerbro Avis fra den 4. januar 2012 og læs beskrivelsen. Annoncen står til højre på Side 31.

Skepsis over ny bygning på stranden

Østerbro Avis omtale af den massive modstand mod udbygning af servicebygningen. Alligevel vil Københavns Kommune bygge den. Også Ejerlaugets bestyrelse har protesteret ved bestyrelsesmedlem Marianne Skarsteens indlæg i samme udgave af avisen.

Badebroen lukket af sikkerhedsgrunde af Park & Vej

Indslag i TV2 Lorry den 26. maj 2011 (1½ minut) om uforklarlige pludseligt opståede huller i belægningen på broen. Et interview med formanden foran dennes arbejdsplads var en mindre del af indslaget.

Tømrerprisen 2010 tildeles Københavns Kommune for Svanemøllestranden

Københavns Tømrerlaug har i november 2010 tildelt Københavns Kommune Tømrerprisen 2010. Baggrunden er det meget flotte tømrerarbejde, som er udført på Svanemøllestrandens pier. KLIK på billedet og læs Københavns Tømrerlaugs beskrivelse og motivation for pristildelingen.

Politiken kårer Svanemøllestranden som byens bedste badested

Politikens arkitekturanmelder Karsten R.S. Ifversen har besøgt Svanemøllestranden. Og den 14. juli 2010 bragte avisen hans anmeldelse. KLIK på billedet og læs anmeldelsen som i papiravisen fyldte 3/4 af en avisside.

Se 23 slides med stemningsbilleder fra indvielsen af Svanemøllestranden

Der er billeder af de officielle taler, underholdningen (dog beklageligvis ikke de to orkestre) og de kulinariske tilbud.

Af arrangøren blev Ejerlauget opfordret til at give et indlæg

Og den opfordring sagde Ejerlauget JA til. Formandens indlæg kom som “rosinen i pølseenden” efter Strandgruppeformand John Bloch-Poulsen, borgmester Bo Asmus Kjeldgaard, Lokaludvalgsformand Torkil Groving, Formanden for Ryvang Lokalråd Steen Jeppson og Formanden for Østerbro Lokalråd Anet Burchard.

Ejerlaugets bidrag var med vilje kort og fyndigt. Det berørte kun fire punkter.

Indvielsen blev omtalt med 1:44 minutter i TV2 Lorry

TV2 Lorry’s reportage inkluderede to korte indslag med Ejerlaugets formand, bidrag fra borgmester Bo Asmus Kjeldgaard samt en række stemningsbilleder. Læs også Politikens reportage fra strandindvielsen.

Badestranden indvies søndag den 20. juni 2010. Læs programmet

Strandgruppen og Københavns Kommune har i fællesskab arrangeret en indvielse med et meget flot program. KLIK på det og læs selv.

Borgermøde om stranden den 12. april 2010

Strandgruppen inviterer alle interesserede til at bidrage ved indvielsen og samtidig stifte en fremtidig paraplyforening for alle eksisterende foreninger i vort område.

Svanemøllebugtens Vinterbadelaug holder åbningsarrangement den 23. januar kl. 12.00 på Svaneknoppen

Der åbnes med musik, vinterbadning og standerhejsning.

 

Læs nærmere ved at klikke på invitationen til venstre  – og hvis du linker til Vinterbadelaugets websidewww.svanevinterbad.dk er der mere orientering om, hvor langt klubben er nået, samt billeder fra klubhus og arbejdsindsats.

Medlem af BR Mette Reissmann har taget initiativ til dannelse af Øbro Vikingelaug

KLIK på vikingernes hjemmeside. De holder stiftende generalforsamling den 25. november 2009. Ved strandindvielsen den 20. juni 2010 efterlyste vikingerne nye formandskandidater.

Svanemøllebugtens Vinterbadelaug
Informationsmødet om Svanemøllebugtens Vinterbadelaug holdes i Kulturkajen Docken, Kulturkajen Docken
Færgehavnsvej 35 2100 København Ø den 22 september 2009 kl 19-21.

Umiddelbart efter mødet vil det på en nyoprettet hjemmeside blive muligt at melde sig ind. Adressen er følgende: http://svanemolle.gominisite.dk/

Lokalplanen vedtaget af BR den 27. august 2009

 

 

Lokalplan nr. 435 “Svanemøllestranden” er vedtaget af BR den 27. august 2009. Den er bekendtgjort den 16. september 2009. Klik på billedet nedenfor og kom direkte til lokalplanen på Københavns Kommunes hjemmeside.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er Ejerlaugets høringssvar – fremsendt to dage efter fristen!
Hastværk medførte at formanden den sidste høringsdag den 6. juli begik en utilgivelig bummert. Nemlig at vedhæfte 1. høringsrundes svar til e-mailet til Københavns Kommune. To dage senere – men efter fristen – blev fadæsen opdaget og det nye høringssvar fremsendt. Det svar kan læses ved at klikke på dokumentet til venstre.

Forslag til Lokalplan og kommuneplantillæg
Borgerrepræsentationen har den 23. april 2009 påny vedtaget forslag til lokalplan og kommuneplantillæg, som giver mulighed for at etablere et badested i Svanemøllebugten.

Miljøvurdering
Planforslagene og miljørapporten er i offentlig høring fra den 6. maj til den 6. juli 2009.KLIK på billedet og kom direkte til lokalplanen på kommunens hjemmeside.

 

Betydeligt forarbejde

Thomas Sichelkow redegjorde for Teknik- og Miljøforvaltningens projektforløb.
Organisatorisk engagement
Foruden de tre ejerlaugsformænd deltog repræsentanter for havnen, lystsejlerne og Ryvang Lokalråd.

Badestranden vedtaget, selvom den blev dyrere end budgetteret. BR godkendte bevillingen medio januar 2009
Her er Østerbro Avis omtale den 21. januar 2009. KLIK på billedet for at læse hele historien.

Svanemøllegruppen stikker en kæp i hjulet

Vi får ingen strand til sommer 2009. Svanemøllegruppen har påklaget manglende VVM-undersøgelse til Naturklagenævnet. Følg omtalen i lokalpressen.

Badestrandens lokalplanforslag forelå i løbet af efteråret 2008.

En del af tegningerne er udarbejdet for Københavns Kommune af Thing & Wainø, Landskabsarkitekter ApS. Eksempelvis de fem nedenstående:
KLIK på billedet for at downloade lokalplanen i PDF. Alternativt kan du hente den på Københavns Kommunes hjemmeside. KLIK på tegningerne nedenfor for at se, hvordan den kommer til at se ud.

Cykelstativer er det første gennemførte anlægsarbejde

Ved juletid 2008 og derfor før den formelle vedtagelse i BR blev der opsat mere end 200 cykel-P pladser på Strandpromenaden.

Høringssvar fra SKGL

Under høringsfasen sendte vore kolleger i Strandpromenadens Grundagerlaug (SKGL) den 4. november 2008 et mere end 5-sider detaljeret høringssvar til Teknik- og Miljøforvaltningen. KLIK på brevet, hvis du vil downloade de mere end 5 sider.

Høringssvar fra Ejerlauget vedrørende rækkehusene ved Solvænget.

Vores høringssvar var lige som SKGL’s positiv over for stranden og selvfølgeliug glad for initiativet. Men kan ikke måle os med SKGL’s grundighed. Download ved at klikke på brevet.

Møde i Københavns Kommunes udvalg for Teknik og Miljø

Dette møde holdt i december 2005 var nok det officielle igangsætningssignal og en direkte udløber af borgermødet i maj samme år i KAS lokaler.

Borgermøde i maj 2005 i KAS lokaler

Dette møde samlede meget fulde huse og en meget engageret debat. Det var flot forberedt af Københavns Kommune. Download referatet.

Badestrand i Svanemøllebugten

Det var navnet på John Bloch-Poulsens hjemmeside. Har var én af de første ildsjæle, som kæmpede for badestranden – og stadig gør det. Bare KLIK på hans hjemmeside og læs.